ITMC در مسیر رو به رشد

ITMC در سالهای اخیر با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کرد، مشکلاتی که می توانست آن را زمین بزند و بحرانی عمیق تبدیل شود، اما از سال گذشته تغییرات ملموسی ایجاد شد و تا جایی پیش رفت که مدیران کارخانه تصمیم گرفتند در مسیر رو به رشد؛ آی تی آی، دیگر کارخانه تولیدات مخابراتی استان را نیز همراه کنند.

ITMC در مسیر رو به رشد

به گزارش سکانس از شیراز، “آی‌تی‌ام‌سی” یا “کما” نام مخفف شرکت کارخانجات مخابراتی ایران، زیمنس است که سال 1345 پایه گذاری و سه سال بعد در 1348 به بهره برداری رسید. ITMC در سالهای اخیر با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کرد، مشکلاتی که می توانست آن را زمین بزند و بحرانی عمیق تبدیل شود، اما از سال گذشته تغییرات ملموسی در شرایط زیمنس ایجاد شد و تا جایی پیش رفت که مدیران کارخانه تصمیم گرفتند در مسیر رو به رشدی خود؛ آی تی آی، دیگر کارخانه تولیدات مخابراتی استان را نیز همراه کنند.

محمدرضا خدابخشی، مدیرعامل کارخانه ITMC در گفت‌وگو با سکانس اقدامات اخیر این شرکت از یکسال گذشته تا کنون که به حضور کارخانجات مخابرات ایران ITMC، در کارخانه مخابرات راه دور ایران iti منتهی شده است، تشریح کرد:

وی با بیان اینکه «از ۲۰ سال پیش در این مجموعه بودم و در موقعیتهای مختلف حضور داشتم و الان یک سال است که به عنوان مدیرعامل در خدمت همکاران هستم.» گفت: مجموعه آی تی ام سی ظرفیت های بسیاری دارد. یک شرکت بزرگ صنعتی است که تقریباً دارای ۶۰ سال قدمت است. این کارخانه فراز و نشیبهای زیادی داشته اما از بابت ظرفیت، زیرساخت، امکانات، نیروی انسانی، تخصص و توان عملیاتی واقعا بی مثال و بی بدیل است.

به گفته خدابخشی  مشکلاتی بسیار ی  برای این مجموعه به یادگار گذاشته شده بود، بالغ بر ۱۰۰ میلیارد قرارداد و تعهدات انجام نشده، چندین ماه حقوق معوق به انضمام بیمه های پرداخت نشده و سایر مسائل.

مدیرعامل آی تی ام سی تأکید کرد: در یک سال اخیر علی رغم تمام مشکلات، با همراهی پرسنل خدوم مجموعه آی تی ام سی و مدیران آن واقعاً همت عظیمی شد، همه قراردادها که بالغ بر ۱۹ قرارداد باز بود همگی به سرانجام رسید و تحویل داده شد. حقوق معوق پرنسل پرداخت شد و به روز گردید. مسائل مربوط به بیمه، بیمه تامین اجتماعی و سایر موارد هم به سرانجام رسید.

وی خاطرنشان کرد: شرکت علاوه بر حل این مشکلات در طول این مدت ۴۰۰ میلیارد تومان در طی سه ماه کار دریافت کرد. هم اکنون اهداف شرکت برای فروش حدود ۸۰۰ میلیارد تومان تا پایان سال است. در حالی که در سال ۱۴۰۰، ۳۰ میلیارد و در شش ماهه اول سال ۱۴۰۱، ۲۹ میلیارد تومان بوده است. در شش ماه دوم سال ۱۴۰۱  که ما در خدمت همکاران بودیم این میزان را به ۹۰ میلیارد رساندیم، امسال هم تا الان حدود ۴۰۰ میلیارد کار جذب شده است که ان شاءالله  ادامه دارد.

خدابخشی افزود: ارزش هر سهم آی تی ام سی هنگام تحویل شرکت در سال گذشته ۶۰۰ ریال بود اما اکنون تا ۲۲۰۰ ریال افزایش یافته است. به معنا که کسی که سهام آی تی ام سی را داشته در این مدت ارزش دارایی اش دو برابر شده است.

مدیر عامل کما تصریح کرد: برنامه های مختلفی را در شرکت داشته ایم از قبیل توسعه تجهیزات و ماشین آلات، توسعه بازارها، توسعه در محصولات، فعالیت در حوزه کاری تعریف شده کارخانه و آنچه واقعا در شرکت توان عملیاتی  اش وجود دارد انجام شود.

وی ادامه داد: مشکلات گذشته در بحث بیمه را تقسیط کرده و در حال پرداخت هستیم. در مسئله بدهی به بانک تجارت نتایج خیلی خوبی حاصل شده، در موضوع سهام شرکت در ایران خودرو فارس هم مسائل به خوبی پیش رفت و نتایج خوبی حاصل شده است.

خدا بخشی در خصوص ایده ورود به کارخانه آی تی آی گفت: در همین اثنا این موضوع کم کم در هیئت مدیره مطرح شد که بخشی را با عنوان آی تی ام سی پلاس با هدف توسعه خطوط تولید و ماشین آلات و بالا بردن ظرفیت مجموعه تا دو یا سه برابر، فعال کنیم، که اقدامات خوبی انجام و مصوبه تسهیلات هم گرفته شد. در همین راستا موضوع آی تی آی توسط خود مجموعه مطرح شد، از این نظر که ما می توانیم برای این منظور تجهیزات و ماشین آلات آنجا را به کار بگیریم.

وی افزود: موضوع ورود به آی تی آی در هیئت مدیره مصوب شد. همزمان استانداری و دادگستری استان هم مسئله آی تی آی در حال پیگیری بود و در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید مطرح شد. ما اعلام کردیم که آی تی ام سی نیز متقاضی است که مجموعه آیتیآی را تملک و فعال کند.   مدیر عامل کارخانجات مخابراتی ایران گفت: تأکید بسیاری بر اهلیت سنجی فرد یا مجموعه ای که میخواهد در آی تی آی مستقر شود وجود داشت. مدیران استان نمیخواستند تجربیات تلخ گذشته تکرار شود و تأکید داشتند بخش خصوصی آی تی آی را تملک کند که اهلیتش محرز شده باشد و  واقعا از نظر  مدیریتی و اجرایی اهل کار باشد.

خدابخشی تأکید کرد: در نهایت تصمیم بر این شد که آی تی ام سی در آی تی آی ورود کند و به صورت یک تکلیف، با یک تصمیم جهادی، کمک کند برادر خودش سراپا شود. به همین منظور از حدود دو ماه با حمایت استانداری فارس و دادگستری استان، استارت کار زده شد.

وی با بیان اینکه بررسی های اولیه توسط کارشناسان آی تی ام سی انجام شد، یک تیم  فنی ماموریت پیدا کردند که ماشین آلات آیتیآی را بررسی کنند. گفت: یک دفترچه کامل از امکانات و تجهیزات آی تی آی توسط تیم بازرگانی و مهندسین فنی ما تهیه شد و با حمایت مسئولان و اعتمادی که به آی تی ام سی شد، اهلیتی که برای استان  اهمیت داشت بالاخره به اثبات رسید و از دو ماه پیش تیم ما در آی تی آی مستقر شدند و شروع به تعمیر و آورهال تجهیزات کردند. 

مدیرعامل ITMC  بیان کرد: به تدریج تعمیرات در حال انجام است و بخشی از دستگاه ها در مدار قرار گرفته اند.  بخش مکانیک تقریبا تمام تجهیزات و بخش الکترونیک حدود هفتاد درصد  سخت افزار و نرم افزار به روز رسانی شد. برخی از نیازهای سخت افزاری این بخش در خود آی تی ام سی ساخته و تامین شد. بخش های جوشکاری، ابزار سازی و رنگ به مرور آماده شده اند. نیروهای برنامه ریز، متخصصین سخت افزار، تعمیر و نگهداری ما در آی تی آی حضور دارند، با این رویکرد که مجموعه آی تی ام سی بالاخره می تواند آی تی آی را فعال کرده و به چرخه تولید برگرداند.

وی تأکید کرد: شرط آی تی ام سی برای مستقر شدن در آی‌ تی‌ آی هم این بود که در عرض چند ماه ۳ تا ۴ ماه تملک انجام شود تا بتواند برای آنجا برنامه ریزی کلانی داشته باشد و از ظرفیت و همه امکانات آی تی آی استفاده کند.

خدابخشی در توضیح مراحل راه اندازی کارخانه آی تی آی گفت: ماشین آلات و تجهیزات آی تی آی  ۱۷ سال است که از کار افتاده و سخت افزارها و نرم افزارهای آنها دچار مشکل شده اند. حتی بعضی از نرم افزارها دیگر وجود نداشت. 

وی ادامه داد: ما راه اندازی کارخانه را در چهار فاز، فازبندی کردیم. فاز اول  راه اندازی تأسیسات و زیرساخت ها،  فاز دوم راه اندازی تجهیزات و ماشین آلات مکانیک و الکترونیک، فاز سوم  راه اندازی و تولید آزمایشی، فاز چهارهم که در واقع دو مرحله است تولید نیمه انبوه و تولید انبوه است.

مدیر عامل شرکت آی تی ام سی گفت: تقریبا دو فاز اول دو ماه زمان میبرد که زیر ساختها مهیا شود و تجهیزات بعد از ۱۷ سال خاموشی در مدار تولید قرار گیرند، هزینه های زیادی هم داشت. برای این کار هم از ظرفیت مجموعه آی تی ام سی استفاده شد و هم  هیئت حمایت از صنایع که در آنجا مستقر است و نیروهای بازنشسته سابق آی تی آی کمک کردند. دو ماه و نیم زمان برد و از دو هفته قبل تقریبا تولید آزمایشی در بخش های مونتاژ و مکانیک شده است. فاز بعدی تولید نیمه انبوه است که الان بخشی از پروژه هایی که مازاد بر ظرفیت آی تی ام سی بود، در آنجا در حال انجام هستیم.

خدابخشی افزود: در این مدت به تدریج گروههای مختلف در آی تی آی مستقر شدند در فاز اول نیروهای تعمیر و نگهداری باید مستقر میشدند در فاز دوم اپراتورهای ماشین آلات مستقر شدند و در واقع الان چیزی حدود ۳۰ نفر از پرسنل خود مجموعه itmc و حدود ۱۵ نفر از پرسنل قدیمی مجموعه iti مجموعاً چیزی حدود ۴۵ تا ۵۰ نفر در آی تیآی تا این فاز حضور دارند. در فازهای آتی که گسترش تولید نیمه انبوه و انبوه است قطعاً پرسنل بیشتری در آنجا مستقر میشوند. در این مراحل نیروهای جدیدی از جذب خواهند شد و بعد از  آزمون و مصاحبه تحت آموزش قرار میگیرند و این جمعیت به تدریج با برنامه و کنترل شده افزایش خواهد یافت.

وی تأکید کرد: توقع نباید این باشد که یک دفعه خانه آیتیآی در همه ابعادش راه اندازی شود. این اتفاق تدریجی است و فرایند طبیعی کار اجتناب ناپذیر است.

گفتگو: فاطمه حبیبی

پایان پیام/ن